Kesän 2024 näytelmä on Heikki Luoman kirjoittama kesäinen komedia Kahen akan loukussa, jonka ohjaa Jenni Kontio.

Kahen akan loukussa on Heikki Luoman kirjoittaman Akkaralli–näytelmän itsenäinen jatko-osa.  Akkaralli esitettiin Vuolijoen kesäteatterissa 2012 Pauli Haatajan ohjaamana.


Veijo ja Tuulia Hurmalaisen hääyö menee puihin, kun naapurin Ulpun luona yöpyvä Veijon äiti Bertta lavastaa sairauskohtauksen ja pakottaa Veijon kyyditsemään itsensä lääkäriin keskellä yötä. Eli aivan kuten Veijon paras kaveri Pekka ennustaa käyvän: Veijolla alkaa avioliiton arki kahen akan loukussa – vaimon ja äidin.


Virolaisen sulhasensa hukannut ja siitä suivaantunut Bertta pompottaa sekä miniää että pikkupiikaansa Mallua. Kun Hurmalaiseen saapuu yllättäen kaksi toisilleen tuntematonta naista, avioliittoneuvoja Cunilla Kuikansalo-Hyppölänniemi-Kröger ja virolainen  maatalouslomittaja Reeli Janis, on Tuulian mitta täysi. Veijon avioliiton umpisolmua selvittämään tarvitaan naapurin Ulpun apua, ja Veijoltakin löytyy pakon edessä näyttelijän lahjoja. Mutta kuinka sotkusta selvitään, kun Tuulia palaa kotiin kriittisellä hetkellä.


Kahen akan loukussa on hupaisa kesäkomedia, joka pistää katsojien vatsalihakset lujille.

Veijo Hurmalaisen (Ari Tegelberg) rakkaudesta taistelevat vaimo Tuulia (Tiina Juntunen) ja äiti Bertta (Eila Kopola). 

ESITYKSET:

pe 28.6. klo 18 ensi-ilta

su 30.6. klo 14 & 18

ti 2.7. klo 18

ke 3.7. klo 18

su 7.7. klo 14 & 18

ti 9.7. klo 18

ke 10.7. klo 18

su 14.7. klo 14 & 18


Liput 18 €/ aikuinen, 7 €/lapsi, alle 7v. ilmainen

Ryhmälippu 15 €, vähintään 10 henk. ryhmä

Tarjous ryhmille 13 €/henk., sitovat varaukset huhtikuun loppuun mennessä

Teatteripaketti ryhmille: Riihipihan museo + ruokailu + teatteriesitys 45 €/henk.


Tiedustelut ja ryhmävaraukset p. 044 3777 287 tai vuolijoenkesateatteri@gmail.com

TEKIJÖISTÄ:


Tulevan kesäteatteriesityksen ohjaaja Jenni Kontio on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi vuonna 2018  Turun ammattikorkeakoulusta. Hän on toiminut freelancerina teatterin moniosaajana sekä perinteisen teatterin että soveltavien esitysten parissa Suomessa ja Espanjassa. Hän on näytellyt, ohjannut ja käsikirjoittanut erilaisissa produktioissa sekä tehnyt paljon roolitettua opastyötä turismin saralla. Vuolijoen kesäteatterille Jenni Kontio ohjasi kesällä 2021 hulvattoman hauskan farssin Puhtaana käteen.


Käsikirjoittaja Heikki Luoma on ollut toistuvasti Suomen kesäteattereiden esitetyin näytelmäkirjailija. Hän oli myös yksi vuonna 2005 päättyneen Kantolan perhe –kuunnelmasarjan käsikirjoittajista. Hänen Tv 2:lle kirjoittamansa maalaiskomediat, Vain muutaman huijarin tähden, Turvetta ja timantteja ja Mooseksen perintö, ovat keränneet miljoonayleisön ja olleet myös monen kesäteatterin ohjelmistossa.